Wie is Henny Suntjens

Ik ben Henny Suntjens, eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut. Ik ben in 1987 afgestudeerd als klinisch psycholoog en ik was toen al geïnteresseerd in lichaamsgerichte werkvormen. Ik zie nu dat het motto: “Hoe kan ik eerlijk met emoties omgaan” voor mij het leidraad is geweest. Door de jaren heen heb ik op verschillende werkplaatsen gewerkt; het Riagg in Breda, twee ziekenhuizen te ‘s-Hertogenbosch en Doetinchem, en in een revalidatiecentrum in Haren. Na deze omwegen ben ik als zelfstandige eerstelijnspsycholoog in Amersfoort gaan werken, waarin ik mijn eigen ideeën kon volgen en uitwerken. Thans werk ik geheel zelfstandig als eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut in twee gezondheidscentra’s in Scherpenzeel en Maarn Het leuke hiervan vind ik dat ik dicht bij cliënten kan staan en efficient en op een vrije wijze kan werken in samenwerken met verwijzer en andere hulpverleners als nodig.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe ons lichaam onze werkelijkheid weerspiegelt en dit gebruik ik ook in mijn werkwijze. Als ademtherapeut weet ik hoe de adem onze aandacht volgt en zo onze gemoedstoestand weerspiegelt. Vanuit de gevechtskunst ben ik veel bezig geweest met hoe je op ieder niveau je eigen ruimte inneemt en deelt. Als psycholoog weet ik hoe familie- en kind patronen invloed op ons kunnen hebben. Via EMDR (Eye Movement Desensitisation Respense) kunnen heftige emoties tot verteerbare sensaties gebracht worden. Door de partnerrelatie te waarderen als een veilige haven EFT (Emotional Focussed Therapy), kunnen we weer steun ervaren. Door de Sensorimotor psychotherapie (Patt Ogden) heb ik geleerd mindfull met hechtingsproblemen om te gaan en dicht bij de lichaamsbeleving te blijven. Van Janina Fisher leerde ik de verschillende overlevingsstrategieen en deelpersoonlijkheden te onderscheiden en een plek te geven. Ik kies per sessie een palet wat het dichtst bij jou past om vooruitgang in jouw problematiek te boeken. Zo zijn we samen creatief bezig met vormgeven aan wat jou krachtiger en eigenstandiger maakt.

Verder heb ik natuurlijk heel veel geleerd van mijn eigen levensprocessen en als vader van twee bijna volwassen dochters en echtgenoot van mijn vrouw.

Bij het zoeken van creatieve en betrokken oplossingen, raak ik telkens weer geïnspireerd om het beste uit mijn werk te halen en steeds weer meer te willen bijleren over wat wij primair aan onszelf en onze medemensen te vertellen hebben.


Kwalificaties

Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-registratie: 69052449625)

Eerstelijnspsycholoog / registerpsycholoog

Psychotherapeut (BIG-registratie: 89052449616)

Lid LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)

Lid NIP (Nederlands Instituut Psychologen)

Aspirant lid VEN (Vereniging EMDR Nederland)

Lid Stichting EFT Nederland

Lid Sensorimotor Psychotherapy

Kamer van Koophandel: 08211294