Psychologiepraktijk Suntjens

Wie is Henny Suntjens

Ik ben Henny Suntjens, eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut. Ik ben in 1987 afgestudeerd als klinisch psycholoog en ik was toen al geïnteresseerd in lichaamsgerichte werkvormen. Ik zie nu dat het motto: “Hoe kan ik eerlijk met emoties omgaan” voor mij het leidraad is geweest. Door de jaren heen heb ik op verschillende werkplaatsen gewerkt; het Riagg in Breda, twee ziekenhuizen te ‘s-Hertogenbosch en Doetinchem, en in een revalidatiecentrum in Haren. Na deze omwegen ben ik als zelfstandige eerstelijnspsycholoog in Amersfoort gaan werken, waarin ik mijn eigen ideeën kon volgen en uitwerken. Thans werk ik geheel zelfstandig als eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut in drie gezondheidscentra’s te Barneveld, Soest en Scherpenzeel.  Het leuke hiervan vind ik dat ik dicht bij cliënten kom te staan en nauw kan samenwerken met verwijzer en andere hulpverleners.
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe ons lichaam onze werkelijkheid weerspiegelt en dit gebruik ik ook in mijn werkwijze. Als ademtherapeut weet ik hoe de adem onze aandacht volgt en zo onze gemoedstoestand weerspiegelt. Vanuit de gevechtskunst ben ik veel bezig geweest met hoe je op ieder niveau je eigen ruimte inneemt en deelt. Als psycholoog weet ik hoe familie- en kind patronen invloed op ons kunnen hebben. Via EMDR (Eye Movement Desensitisation Respense) kunnen heftige emoties tot verteerbare sensaties gebracht worden. Door de partnerrelatie te waarderen als een veilige haven EFT (Emotional Focussed Therapy), kunnen we weer steun ervaren. Ik kies per sessie een palet wat het dichtst bij jou past om vooruitgang in jouw problematiek te boeken. Zo zijn we samen creatief bezig met vormgeven aan wat jou krachtiger en eigenstandiger maakt.
Verder ben ik vader van twee bijna volwassen dochters en echtgenoot van mijn vrouw. Uiteindelijk heeft dit gezinsleven mij ook de uitdagingen gegeven, waardoor ik gegroeid ben als therapeut.
Bij het zoeken van creatieve en betrokken oplossingen, raak ik telkens weer geïnspireerd om het beste uit mijn werk te halen en steeds weer meer te willen bijleren over wat wij primair aan onszelf en  onze medemensen te vertellen hebben.


 

Kwalificaties

  • Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-registratie: 69052449625)
  • Eerstelijnspsycholoog / registerpsycholoog
  • Psychotherapeut (BIG-registratie: 89052449616)
  • Lid LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)
  • Lid NIP (Nederlands Instituut Psychologen)
  • Aspirant lid VEN (Vereniging EMDR Nederland)
  • Lid Stichting EFT Nederland
  • Lid Sensorimotor Psychotherapy