Psychologiepraktijk Suntjens

Behandelwijze

Visie

Door vervelende levensgebeurtenissen of door oplopende druk kunnen mensen uit het lood geslagen worden. Men kan hierdoor somberheid, angsten of problemen met zelfvertrouwen ontwikkelen. Een psycholoog kan dan helpen om het emotionele evenwicht te herstellen en de draad van uw leven weer op te pakken door middel van gesprekstherapie. Door zijn beroepsgeheim en het gegeven dat hij geen direct betrokkene is (zoals familie en vrienden dat vaak wel zijn), kunt u in een open en vertrouwelijke sfeer over uw problemen praten en eraan werken. Belangrijk vind ik een tijdige start van hulp, professionaliteit, privacy en openheid in het contact met cliënten.

 

Intake

Na aanmelding per telefoon, e-mail of via de site, wordt u uitgenodigd voor een eerste gesprek. Meestal is er één (eventueel een tweede) gesprek nodig om samen met u duidelijk te krijgen wat er aan de hand is. Daarin zal ik u vragen stellen over uw huidige situatie en uw voorgeschiedenis. Als de ‘klik’ er voldoende is, spreek ik met u een plan van aanpak door, eventueel schriftelijk op papier vastgelegd.

 

Therapiemethode

Ik bied gesprekstherapie aan vanuit verschillende therapiescholen: cognitieve gedragstherapie, kortdurende inzichtgevende therapie, systeemtherapie, EMDR, of focussing. Dit alles is afhankelijk van wat het beste bij u past, waarbij het streven is naar kortdurende therapie. Wanneer u steeds tegen dezelfde problemen aanloopt in leven, werk en relaties, dan kan een langer durende behandeling of psychotherapie nodig zijn. Psychotherapie vraagt van u de bereidheid om stil te staan bij uw gedrag, uw gedachten en gevoelens in het heden, en indien nodig ook in het verleden. Psychotherapie is een proces, dat gepaard gaat met ups en downs en met hard werken. Het kan zijn dat u zich soms slechter voelt, of het idee hebt dat u niet verder komt.. Maar uiteindelijk moet u er beter van worden.

 

Mijn motto is hierbij: “Zo kort als het kan, maar zo lang als nodig is.”